Протягом тижня громадяни порушували 11 разів законодавство України, пропонуючи хабарі прикордонникам

НАЗАД
01 квiтня 2016 13:52

Минулого тижня громадяни, які прямували через пункти пропуску державного кордону та адмінмежу з АР Крим, 11 разів порушували чинне законодавство України, пропонуючи неправомірну вигоду прикордонникам.

Минулого тижня громадяни, які прямували через пункти пропуску державного кордону та адмінмежу з АР Крим, 11 разів порушували чинне законодавство України, пропонуючи неправомірну вигоду прикордонникам. 
Хабар у розмірі 100 доларів США пропонувала громадянка України, якій було заборонено виїзд за кордон. Жінку прикордонники Мостиського загону через пункт пропуску «Краковець» не пропустили та повідомили правоохоронні органи. 
Долаючи кордон у пункті пропуску «Танюшівка», що на українсько-російському кордоні, співробітників Луганського загону намагалася підкупити громадянка Таджикистану. За безперешкодний перетин нею кордону у свій паспортний документ вона поклала 1 тисячу російських рублів.  
З метою вирішення питання щодо безперешкодного перетинання кордону у зв’язку з перевищенням терміну перебування на території України звернувся до прикордонників Чопського загону громадянин Словаччини. Він прямував через пункт пропуску «Ужгород», і йому також  було відмовлено.  
Прикордонникам Бердянського загону у КППВ «Чонгар» громадянин України запропонував гроші в розмірі 200 гривень з метою вирішення питання щодо безперешкодного пропуску його з сином, на якого не було належних документів.
Ще 7 разів прикордонники Мукачівського, Чопського, Львівського, Білгород-Дністровського та Котовського загонів відмовлялися від хабарів, які пропонували у пунктах пропуску на державному кордоні громадяни України, Молдови та Угорщини. 
В усіх випадках порушники отримали категоричні відмови від прикордонників. Про факти пропонування неправомірної вигоди були проінформовані компетентні органи.
Державна прикордонна служба України звертається до усіх учасників руху не порушувати чинного законодавства України та не намагатися втягнути у протиправну діяльність співробітників Державної прикордонної служби. Також зауважуємо, що з будь-яких питань, що стосуються діяльності Державної прикордонної служби України та її персоналу, громадяни можуть звертатись на телефон  служби  «ДОВІРА»:  (044) 527-63-63 та ел. пошта:  [email protected]

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси