Протягом минулих вихідних прикордонникам пропонували майже 7 тисяч гривень хабара за прийняття неправомірних рішень

НАЗАД
16 листопада 2015 15:06

У минулі вихідні під час перевірки документів на лінії розмежування у зоні проведення АТО та на державному кордоні співробітникам Держприкордонслужби гром

У минулі вихідні під час перевірки документів на лінії розмежування у зоні проведення АТО та на державному кордоні співробітникам Держприкордонслужби громадяни у семи випадках пропонували неправомірну вигоду за вирішення питання беперешкодного пропуску.

Учора прикордонникам Донецького загону за позачерговий проїзд до неконтрольованої території через контрольний пост «Березове» українка намагалася заплатити 200 гривень. Так само 200 гривень громадянин України  намагався дати прикордонникам Краматорського загону за безперешкодний пропуск на одному з контрольних постів на напрямку Артемівська.

Ще одну спробу дачі неправомірної вигоди, також на лінії розмежування, прикордонники зафіксували у контрольному пункті в'їзду/виїзду «Георгіївка». Прямуючи на неконтрольовану територію, громадянин України запропонував прикордонному наряду 200 гривень за прийняття неправомірного рішення - сприяння в позачерговому пропуску його автомобіля.  

Крім того прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» у пункті пропуску «Бориспіль» зафіксували учора два випадки пропонування хабарів.

 Громадянин Туреччини та громадянин Узбекистану під час проходження прикордонного контролю надали інспектору паспортні документи для повірки та вклали грошові кошти 1 тисячу гривень та 100 доларів США. Таким чином іноземці намагалися вирішити питання пропуску через кордон, адже завчасно знали, що порушили правила перебування на території України. На громадян складено процесуальні документи, їх передано поліції.   

Крім того, як уже повідомлялося, минулої суботи порушники намагалися підкупити прикордонників  Харківського та Херсонського загонів.

  Під час оформлення пасажирів поїзду «Баку – Харків» громадянин Азербайджану намагався дати прикордоннику Харківського загону хабар у розмірі 100 доларів США  за перевищення  терміну перебування в Україні. Ще одного чоловіка, який теж намагався незаконним чином вирішити питання за безперешкодний пропуск, затримали на адміністративній ділянці з АР Крим прикордонники Херсонського загону. Прямуючи з тимчасово окупованої території через контрольний пункт в'їзду/виїзду «Каланчак». Українець  запропонував прикордонному наряду грошову винагороду у розмірі 500 гривень за сприяння в пропуску легкового автомобіля «ВАЗ» по чужому дорученню на право керування.   Правопорушника передали представникам Національної поліції.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси