Протидія ядерному тероризму: прикордонники провели тренінг з державними структурами України

НАЗАД
12 червня 2023 12:56

Постійна загроза застосування ворогом неконвенційних засобів ураження, які можуть призвести до радіаційних, хімічних та біологічних інцидентів, вимагає від всіх складових сектору Сил безпеки та оборони завчасної підготовки.

Днями, в рамках реалізації та за підтримки програми міжнародної технічної допомоги «Виявлення та припинення ядерної контрабанди», відбувся тренінг керівного складу підрозділів радіаційного, хімічного та біологічного захисту органів Держприкордонслужби з залученням співробітників Збройних сил, Служби безпеки, Нацгвардії та Нацполіції.

Захід відбувся під головуванням заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Соловйова.

Під час тренінгу учасники обговорили порядок взаємодії складових сил безпеки та оборони у сфері РХБ захисту, шляхи покращення і вдосконалення системи протидії зброї масового знищення, стан забезпечення основними засобами індивідуального захисту, антидотами та радіопротекторами.

Крім цього, учасники обмінялися досвідом з питань забезпечення РХБ захисту, отриманим під час виконання завдань із забезпечення національної безпеки й оборони, відсічі й стримування збройної агресії рф.

На тренінгу прикордонне відомство також організувало демонстрацію спроможності з протидії «ядерній контрабанді» та дій при виникненні радіаційних, хімічних, біологічних і ядерних загроз, та презентацію українськими компаніями сучасних засобів РХБ захисту.

Державна прикордонна служба України постійно впроваджує інноваційні підходи протидії протиправній діяльності та зовнішній агресії, реформується та переозброюється за стандартами ЄС та НАТО.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси