Протидія незаконному переміщенню радіоактивних матеріалів через державний кордон

НАЗАД
22 травня 2024 11:40

На базі Навчального центру Морської охорони пройшов курс підвищення кваліфікації з порядку виявлення зброї, вибухівки та інших небезпечних радіоактивних, хімічних речовин та матеріалів, заборонених для переміщення через державний кордон України.

Необхідні знання опановували військовослужбовці оглядових груп, які залучаються до огляду українських та іноземних невійськових суден.

Протягом трьох днів моряки-прикордонники розглядали такі поняття як іонізуюче випромінювання, його одиниці вимірювання, види іонізуючих випромінювань та їх властивості. Розглядали і основні керівні документи, які регламентують застосування оглядових груп Морської охорони ДПСУ.

На практичних заняттях слухачі відпрацювали порядок дій при оцінці початкових сигналів тривог і виявленні радіоактивних речовин та ядерних матеріалів під час проведення огляду українських та іноземних невійськових суден. Отримали практичні навички з виявлення, вимірювання та ідентифікації характеристик джерел іонізуючого опромінення.

«Будь-яке переміщення ядерних, радіоактивних матеріалів може здійснюватися санкціоновано, або несанкціоновано. Переносні прилади радіаційного та дозиметричного контролю застосовуються для контролю пасажирів та їх багажу, транспортних засобів з вантажем, попередньої ідентифікації радіоактивного, ядерного матеріалу, а також у пунктах пропуску, не обладнаних стаціонарною апаратурою», - зазначив начальник відділення загальної підготовки Максим Лозовський.

Після проходження підготовки, військовослужбовці отримали відповідні сертифікати.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси