Протидія злочинним явищам на кордоні триває – уже виявлено майже 635 кілограмів бурштину

НАЗАД
05 серпня 2015 13:04

На державному кордоні продовжується активна фаза спеціальної прикордонної операції «ЗУБР-2015» та оперативно-профілактичні заходи &

На державному кордоні продовжується активна фаза спеціальної прикордонної операції «ЗУБР-2015» та оперативно-профілактичні заходи «БУРШТИН». Декілька разів лише протягом тижня прикордонники виявляли сховки з «сонячним камінням», яке зловмисники незаконним шляхом намагаються перевезти через державний кордон України.

Як уже повідомлялося, нещодавно було виявлено 150 кг. бурштину у пункті пропуску «Шегині», учора 5 кг. в міжнародному пункті пропуску «Ягодин-авто» також надавалася інформація  про багато інших випадків.

Сьогодні прикордонники прикордонниками Луцького загону спільно працівниками митниці в міжнародному пункті пропуску «Ягодин-авто»  виявили у громадянина Польщі майже два кілограма необробленого каміння бурштину, які порушник намагався приховати у коробці з під цукерок між сидіння в салоні автомобіля «Фіат».  Виявлене «сонячне каміння» встановленим порядком передано компетентним органам.

Загалом протягом 2015 року прикордонники у 46 випадках виявили майже 635 кілограмів «сонячного каміння», а у 2014 році, для порівняння, було виявлено лише 295 кілограмів. З метою подолання цього явища, яке завдає значних збитків державі, підрозділи прикордонного відомства і надалі  продовжуватимуть посилювати заходи щодо боротьби з контрабандою діяльністю.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси