Протестувальники блокують підрозділи Донецького прикордонного загону

НАЗАД
21 березня 2014 15:12

Учора біля низки підрозділів Донецького прикордонного загону відбулися акції протесту місцевих мешканців та спроби блокування підрозділів охорони державного кордону.  

Учора біля низки підрозділів Донецького прикордонного загону відбулися акції протесту місцевих мешканців та спроби блокування підрозділів охорони державного кордону. Під час переговорів з мітингувальниками з’ясувалося, що причиною здійснення таких дій є оприлюднена в Інтернет-виданнях та соціальних мережах провокаційна інформація про, нібито, передислокацію прикордонного загону до Дніпропетровська з метою переформування його у військові підрозділи під керівництвом представників «Правого сектору» та іноземних інструкторів. Незважаючи на проведену на місцевому телебаченні та в пресі інформаційно-роз’яснювальну роботу, що прикордонники нікуди не їдуть та залишаються на своїх місцях, протестувальники продовжують контролювати підрозділи прикордонної служби.

У зв’язку з цим, Державна прикордонна служба офіційно інформує, що інформація, яка з’явилася в деяких Інтернет-виданнях стосовно передислокації підрозділів Донецького прикордонного загону до міста Дніпропетровськ з метою переформування, не відповідає дійсності. Усі підрозділи виконують завдання з охорони кордону України в межах своїх ділянок відповідальності та несуть службу у посиленому варіанті з максимальним використанням усіх наявних сил та засобів.

Державна прикордонна служба України спільно зі Збройними Силами, МВС та СБУ проводить безпрецедентні заходи щодо охорони кордону та забезпечення режиму у прикордонних регіонах. Лише за минулу добу в Україну було не пропущено майже 465 громадян Російської Федерації. Крім того, ще 25 громадянам було відмовлено у праві перетину українського кордону на придністровському сегменті держрубежу. Усі вищезазначені особи не змогли підтвердити мету поїздки та, ймовірно, слідували до України з метою дестабілізації обстановки.   

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси