Професія - Батьківщину захищати

НАЗАД
25 листопада 2015 16:15

Якщо вірити у долю й те, що кожна людина має в ній своє призначення, і професія  вибирається не випадково, то, мабуть не випадково обрав свою професію і головний герої розповіді Федоре

Якщо вірити у долю й те, що кожна людина має в ній своє призначення, і професія  вибирається не випадково, то, мабуть не випадково обрав свою професію і головний герої розповіді Федоренко Євген Вікторович.

З 2006 року він стоїть на охороні українських рубежів та несе службу у відділі прикордонної служби «Куп’янськ» Харківського прикордонного загону. У званні «старший прапорщик», обіймаючи посаду інспектора прикордонної служби Євген Федоренко охороняє землю, де він народився.  А з’явився на світ чоловік саме в маленькому місті Куп’янську Харківської області.  І навіть день народження у Євгена Вікторовича лише на  день випереджує професійне свято всіх прикордонників, яке відзначаємо кожного року 28 травня.

Однак кордони  Батьківщини не тільки там, де народився. І коли лихо спіткало незалежну Україну, яка опинилася в «обіймах» сусіда-агресора, і тисячі земляків були змушені вирушити захищати рідну неньку, не залишився байдужим і Євген Вікторович та першим висловив  бажання  бути там, де найбільше потрібен – на передовій.

А там кожен день перебування – це випробування, яке змогли пройти тільки сильні духом воїни. Не всі побратими повернулися живими та неушкодженими …

Виконуючи завдання  у зоні АТО  поблизу населеного пункту Красна Талівка, що на Луганщині, старший прапорщик Федоренко разом із побратимами, слідуючи на службовому автомобілі на виконання поставлених завдань, підірвався на виставленій підступним ворогом фугасній міні…  На щастя, Євген Вікторович, хоч і отримав тяжкі поранення, залишився живим та зміг одужати.

Указом Президента України Порошенко П.О. за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності Україні, вірність військовій присязі старшого прапорщика Федоренко Євгена Вікторовича було нагороджено медаллю «Захиснику Вітчизни». 

Україна може пишатися своїми справжніми захисниками Вітчизни, які завжди стоять і будуть стояти на варті своєї держави, а якщо потрібно - віддати життя за рідну землю.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси