Продовжується сезонний пропуск громадян для збору дикоросів на українсько-білоруському кордоні

НАЗАД
29 серпня 2017 16:00

На українсько-білоруському кордоні продовжується сезонний пропуск громадян для збору дикоросів, який здійснюватиметься у період з 1 вересня по 15 листопада цього року.

На українсько-білоруському кордоні продовжується сезонний пропуск громадян для збору дикоросів, який здійснюватиметься у період з 1 вересня по 15 листопада цього року. Як правило до збору грибів та ягід залучаються майже усі члени родин, включаючи неповнолітніх. Інколи це спричиняє низку порушень прикордонного режиму.

Для стабілізації обстановки в прикордонні на цей період та запобігання масовим порушенням режиму державного кордону між прикордонними відомствами України та Білорусі було досягнуто домовленостей про сезонний пропуску громадян для збору дикоросів. Як результат, місцеві жителі 10 прикордонних населених пунктів Рокитнівського району Рівненської області мають можливість перетинати кордон та збирати чорницю, журавлину й гриби на території Поліського лісгоспу Республіки Білорусь. Перетин кордону буде відбуватися в трьох тимчасових місцях пропуску «Познань», «Дроздинь» та «Березове» щоденно з 08:00 до 20:00.

Загалом протягом 2017 року через державний кордон у визначених тимчасових місцях пропуску прикордонниками для збору дикоросів було пропущено 4 тисячі осіб. Однак деякі особи з метою скорочення шляху намагалися перетнути  державний кордон поза встановлених місць пропуску. Через такі правопорушення у цьому році від державного кордону повернуто 155 дорослих та 67 дитини. Затримано як українською, так і білоруською сторонами 27 порушника державного кордону, яких притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення законодавства з прикордонних питань. Крім того усім порушникам було скасовано встановлені перепустки на територію Поліського лісгоспу Республіки Білорусь.

Державна прикордонна служба України звертається до громадян та інформує про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення законодавства як України, так і Республіки Білорусь з прикордонних та природоохоронних питань. Повідомляємо, що у разі систематичних порушень державного кордону, прикордонного режиму та інших порушень законодавства у прикордонній смузі, білоруська сторона може скасувати досягнуті домовленості про сезонний пропуск громадян на свою територію.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси