Продовжується підготовка експертів з оцінювання прикордонних підрозділів за шенгенською системою

НАЗАД
06 липня 2018 14:23

Даний етап підготовки проводився за участю досвідчених європейських експертів та офіцерів Держприкордонслужби, які вже пройшли аналогічне навчання у квітні поточного року.

На цьому тижні в рамках міжнародного проекту TWINNING в Чернігівському прикордонному загоні проводився черговий тренінг підготовки офіцерів-експертів з оцінювання підрозділів за шенгенською системою.

Даний етап підготовки проводився за участю досвідчених європейських експертів та офіцерів Держприкордонслужби, які вже пройшли аналогічне навчання у квітні поточного року.

Наразі підготовлено ще дванадцять офіцерів з різних регіональних управлінь, Національної академії та Адміністрації Держприкордонслужби, які сьогодні отримали кваліфікаційні сертифікати.

Загальною метою даних заходів є підготовка висококваліфікованих фахівців для перевірок органів та підрозділів охорони державного кордону.

Українські офіцери мали змогу на практиці здійснити оцінювання діяльності підрозділів за шенгенською системою, яка відрізняється від існуючої в Держприкордонслужбі.

Під час тренінгу експерти здійснили оцінку ефективності процедур, зокрема, під час виявлення підроблених документів чи викрадених автомобілів, рівня обізнаності персоналу та здатність реагувати на різноманітні ситуації. Також оцінено стан управління персоналом, професіоналізм та навченість, стан інфраструктури та обладнання, стан аналізу ризиків та управління потоком інформаційних даних.

Завдання Шенгенської системи оцінювання – пошук слабких місць в системі охорони державного кордону, а саме в підготовці персоналу, матеріально-технічному забезпеченні, відповідності інфраструктури для якісного виконання завдань та опрацювання рекомендацій для покращення ефективності охорони кордонів і пропуску осіб та транспортних засобів

Їх реалізація підвищить стан безпеки кордону та створить сприятливі умови для подорожуючих та законної транскордонної діяльності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси