Процедура переміщення гуманітарних вантажів на кордоні максимально спрощена

НАЗАД
12 березня 2022 17:56

Про це сьогодні йшлося на брифінгу у Львові за участі представників Державної прикордонної, Державної митної служб України та обласної військової адміністрації.

«Військовослужбовцями Держприкордонслужби спільно з представниками митниці надається повне сприяння якнайшвидшому переміщенню гуманітарних вантажів», - зазначив Ігор Матвійчук, начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Також під час брифінгу йшлося про перетин кордону чоловіками віком від 18 до 60 років, в тому числі водіями, які задіяні у переміщенні гуманітарних вантажів. Зокрема, зазначалося, що законодавством України визначено заборону перетину кордону чоловіками віком від 18 до 60 років, з окремими винятками. Під ці винятки якраз і підпадає категорія водіїв-чоловіків цього віку, які допомагають перевозити гуманітарні вантажі.

З метою пришвидшення переміщення гуманітарної допомоги також використовується система «ШЛЯХ», яка модерується Міністерством інфраструктури та Укртрансбезпекою. Суб'єкти зовнішньоекономічної діяльності з ліцензією на міжнародні вантажні перевезення мають доступ до цієї системи. Їм достатньо внести в систему інформацію про водія і транспортний засіб, яка вже за 4 хвилини буде у всіх прикордонників у всіх пунктах пропуску.

Також є чимало осіб, які нині забезпечують ввезення в Україну гуманітарної допомоги, але не є професійними міжнародними перевізниками. У цьому випадку щодо перетинання кордону водіями – українцями віком 18-60 років – рішення приймає Голова Державної прикордонної служби за запитом від Мінінфраструктури чи обласних військових адміністрацій. Тому організаторам міжнародних перевезень гуманітарної допомоги щодо перетинання кордону водіями, які є військовозобов’язаними громадянами України, варто звертатися в обласні військові адміністрації. В подальшому відповідний запит направляється Голові Держприкордонслужби.

«Такі звернення розглядаються максимально швидко. Відмов Голова Державної прикордонної служби жодного разу не давав», - додав Ігор Матвійчук. Загалом з початку війни на державному кордоні у спрощеному режимі оформлено майже 7 тисяч транспортних засобів з гуманітарними вантажами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси