Прикордоння Сумської та Чернігівської областей під ворожим вогнем

НАЗАД
03 лютого 2023 08:55

Учора, 2 лютого, російські окупаційні війська продовжили свою злочинну тактику – обстрілювати українське прикордоння.

Ворог наніс вогневе ураження із застосуванням гранатометів, стрілецької зброї, РСЗВ та мінометів. Під ворожим вогнем опинилися Білопільська, Середино-Будська,  Шалигинська та Есманська громади Сумщини, Семенівська та Новгород-Сіверська громади Чернігівщини.

У першій половині дня російські окупанти накрили територію Білопільської громади з мінометів, нараховано понад два десятки прильотів. Ввечері в прикордонні цієї ж громади пролунало з півсотні пострілів з 30-мм станкового автоматичного гранатомета та декілька черг зі стрілецької зброї. Вогонь вівся з російських населених пунктів краснооктябрський та волфіно.

По Середино-Будській громаді противник зі сторони населеного пункту грудська вів мінометний обстріл – зафіксовано 4 прильоти. В результаті обстрілу пошкоджено 2 приватних будинки.

У другій половині дня противник з російського населеного пункту козине накрив територію Шалигинської громади з реактивних систем залпового вогню, загалом пролунало близько двох десятків вибухів.

По прикордонню Есманської громади противник тричі відкривав мінометний вогонь – зафіксовано 18 прильотів. Вогонь вівся з російських  населених пунктів локоть, лемешівка та троєбортне. В результаті обстрілів пошкоджено 4 приватні будинки, колишня будівля дитсадка та трактор який знаходився на подвір’ї.

Крім цього, в прикордонні Новгород-Сіверської територіальної громади також пролунало шість вибухів від розриву мін. Вогонь вівся з російського населеного пункту погар.

Також, російські загарбники тричі відкривали вогонь з мінометів 120 мм калібру по території Семенівської громади, пролунало 17 вибухів. Вогонь вівся з російських населених пунктів бровничі, новий ропск та ломаківка.

За результатами обстрілів на щастя обійшлося без людських жертв.

Складові Сил оборони продовжують захищати Україну від російських загарбників.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси