Прикордонників Маріупольського загону морської охорони відзначено за рішучі та професійні дії в Азовському морі

НАЗАД
30 березня 2018 18:18

Прикордонників Маріупольського загону морської охорони відзначено за рішучі та професійні дії під час виконання службових завдань у складі сил АТО на території Донецької та Луганської областей.

Сьогодні прикордонників Маріупольського загону морської охорони відзначено за рішучі та професійні дії під час виконання службових завдань у складі сил АТО на території Донецької та Луганської областей.

Вручити відзнаки та грамоти охоронцям морських рубежів прибув керівник АТО на території Донецької та Луганської областей Герой України генерал-лейтенант Михайло Забродський.

Нагадаємо, військовослужбовці Маріупольського загону морської охорони 25 березня затримали риболовецьке судно-порушник під прапором РФ в частині українських вод Азовського моря. На борту знаходився екіпаж з 10 осіб, що мали паспорти громадян РФ видані в м. Керч та 5 тон свіжевиловлених морепродуктів.

У ході перевірки було  встановлено, що судно зареєстроване на тимчасово окупованій території АР Крим. Окрім цього члени суднокоманди порушили порядок виїзду з тимчасово окупованої території України.

Затримане судно відконвойовано до порту Бердянська для проведення подальших перевірочних та процесуальних дій.

Відмітимо, що через це ФСБ Росії порушило «кримінальну справу» стосовно співробітників Держприкордонслужби України.

В свою чергу помічник Голови Держприкордонслужби Олег Слободян повідомив, що риболовецьке судно «Норд» було затримано в рамках українського законодавства.

«Ми діємо в рамках компетенції і відповідно до законодавства. Крим - це Україна, він тимчасово незаконно окупований Росією», - сказав він.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси