Прикордонники зі складу Об’єднаних сил вшанували пам'ять побратимів, що загинули у боях в перші дні липня 2014 року

НАЗАД
05 липня 2018 09:55

Трагічні події розпочались в ніч на 2 липня 2014 року, коли терористи з мінометів обстріляли пункт пропуску «Новоазовськ». На той час окрім охоронців кордону в пункті пропуску перебували працівники взаємодіючих контрольних служб та подорожуючі.

На цьому тижні прикордонники Донецько-Луганського регіонального управління, що діють у складі Об’єднаних сил, провели заходи по вшануванню пам'яті побратимів, які загинули у боротьбі з російським агресором на початку липня 2014 року, зокрема старшого прапорщика Олега Семеновського, прапорщика Олександра Ковальова, молодшого сержанта Володимира Преснякова й старшого солдата Олексія Циганкова.

Військовослужбовці проходили службу у підрозділах Донецького прикордонного загону, що з самого початку бойових дій на сході нашої держави активно протидіяли ворогу.

Трагічні події розпочались в ніч на 2 липня 2014 року, коли терористи з мінометів обстріляли пункт пропуску «Новоазовськ». На той час окрім охоронців кордону в пункті пропуску перебували працівники взаємодіючих контрольних служб та подорожуючі особи, адже в цей час паспортний контроль проходили 50 пасажирів рейсового автобуса до Запоріжжя. У ході обстрілу загинув молодший сержант Володимир Пресняков, чотири військовослужбовця та один цивільний водій були поранені. Тільки завдяки миттєвим та злагодженим діям складу зміни прикордонних нарядів вдалося уникнути загибелі великої кількості цивільних осіб - їх швидко направили в укриття.

Цієї ж ночі терористи із засідки здійснили напад на ще один прикордонний наряд, що прикривав підступи до державного кордону України поблизу цього ж пункту пропуску. Тоді четверо бійців зі складу наряду отримали поранення, в тому числі старший прапорщик Олег Семеновський, який був важко поранений. Його життя від отриманих поранень обірвалося 3 липня в районній лікарні.

Продовжуючи підступну диверсійно-терористичну діяльність, 5 липня 2014 року російські найманці  здійснили напад на пост технічного спостереження «Обрив» прикордонного поста «Сєдово», що на узбережжі Азовського моря. Військовослужбовці прийняли бій та дали гідну відсіч противнику. В бою з диверсійно-розвідувальною групою противника загинув прапорщик Олександр Ковальов, вісім прикордонників зазнали поранень, один з яких, старший солдат Олексій Циганков, 9 липня 2014 року від отриманих у бою поранень помер в шпиталі.

Зухвалість російського агресора в черговий раз продемонструвала своє нехтування життям людей. Мужньо і рішуче українські прикордонники захистили мирне населення ціною свого власного життя і здоров’я. Охоронці державних рубежів завжди будуть пам’ятати імена побратимів, героїв-прикордонників, що самовіддано захищали свою Батьківщину та її народ.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси