Прикордонники затримали уже третю автоцистерну з контрабандними сигаретами

НАЗАД
16 лютого 2024 15:35

Оперативники Чернівецького загону продовжують активні заходи з протидії незаконному переміщенню через державний кордон підакцизних товарів.

Днями прикордонники спільно з представниками Державного бюро розслідувань в м. Хмельницький, реалізуючи оперативну інформацію, за кілька кілометрів від держрубежу з Румунією зупинили вантажівку з паливною цистерною. Водій стверджував, що їде без вантажу в один з пунктів пропуску.

Прикордонники разом зі співробітниками ДБР та Бюро економічної безпеки під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури провели обшук затриманого автомобіля. У результаті обшуку в цистерні правоохоронці виявили близько 65 тисяч пачок сигарет без марок акцизного податку на загальну суму 5 мільйонів гривень.

За матеріалами оперативного підрозділу Чернівецького прикордонного загону відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 201-4 Кримінального кодексу України «Контрабанда підакцизних товарів».

Нагадаємо, що за останні кілька днів це вже третій випадок виявлення прикордонниками Чернівецького загону великої кількості контрабандних сигарет у автоцистернах. Попередні дві партії тютюнової контрабанди знайшли під час перевірки вантажівок, які прямували через пункт пропуску «Красноїльськ». У першій автоцистерні нарахували 65 тисяч пачок сигарет на 4,5 млн грн, у другій – 165 тисяч пачок сигарет без марок акцизного податку на загальну суму близько 12 млн грн. Загалом, у трьох випадках з автоцистерн вилучено 295 тисяч пачок на суму 21,5 мільйона гривень.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси