Прикордонники затримали українку, яка намагалась незаконно перетнути лінію розмежування та українсько-російський кордон

НАЗАД
13 березня 2017 11:14

Прикордонники Луганського загону затримали громадянку України, яка двічі за добу намагалась незаконно перетнути лінію розмежування та українсько-російський кордон.

Прикордонники Луганського загону затримали громадянку України, яка двічі за добу намагалась незаконно перетнути лінію розмежування та українсько-російський кордон.

Так, учора вранці громадянка України прибула у КПВВ «Станиця Луганська»,  та, не маючи перепустки, намагалась «вирішити питання» щодо сприяння у перетинанні лінії розмежування, запропонувавши прикордонному наряду неправомірну винагороду у сумі 200 гривень. Прикордонний наряд від запропонованої винагороди відмовився та не пропустив українку через лінію розмежування.

Факт дачі хабара зафіксовано встановленим порядком. Про скоєння злочину за ознаками статті 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» направлено повідомлення до правоохоронних органів. Громадянку  передано представникам  Національної поліції.

В подальшому, але вже ввечері, ця ж громадянка вирішила потрапити до непідконтрольної території через Російську Федерацію. З цією метою вона прибула в пункт пропуску «Мілове», що на Луганщині, та намагалась потрапити до сусідньої країни, використовуючи при цьому чужий паспортний документ.

Порушницю затримано та  притягнуто до адміністративної відповідальності. Для подальшого правового рішення  та з`ясування обставин передано представникам поліції.

Також повідомляємо, що протягом минулої доби співробітники Держприкордонслужби у трьох випадках прикордонники відмовлялись від неправомірної винагороди, яку намагались дати громадяни за спрощення пропускних операцій або ж незаконний перетин державного кордону. Хабарі у розмірах 500 гривень та 10 євро пропонували українець і словак прикордонникам Краматорського та Чопського загонів.

Ще в одному випадку спробу дачі хабара зафіксували прикордонники Бердянського загону в міжнародному аеропорту «Запоріжжя». 100 доларів США громадянин Королівства Йорданії пропонував охоронцям кордону за   сприяння в перетині державного кордону.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси