Прикордонники затримали трьох «транзитних пасажирів» – вдавали нездорових, найімовірніше, щоб втекти в Молдову

НАЗАД
29 червня 2022 13:50

В Одеській області прикордонники затримали трьох чоловіків, які намагалися шахрайським шляхом виїхати за кордон з підробленими документами.

Затримані переконували, що прямують транзитною дорогою, частина якої між українськими селами Маяки та Удобне проходить територією Молдови. Під час перевірки на контрольному посту чоловіки запевняли прикордонників, що є непридатними до військової служби за станом здоров’я. Подорожувальники навіть мали тимчасові посвідчення військовозобов’язаних з відповідними записами, але інспектор, який перевіряв документи, виявив, що папери сфальшовані. Найімовірніше, з їх допомогою порушники намагалися обійти обмеження на виїзд військовозобов’язаних чоловіків за кордон під час воєнного стану.

Оскільки документи про вади здоров’я – фальшиві, затримані можуть бути придатними до військової служби. Але це питання може розглядатися після того, як компетентні органи приймуть рішення щодо відповідальності порушників за використання підроблених документів. Наразі затриманих передали співробітникам Нацполіції разом з повідомленням про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 ККУ.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси