Прикордонники затримали порушників, які ловили рибу забороненими знаряддями лову на надувному човні, та автомобіль з рибою і заміненими номерами

НАЗАД
18 березня 2016 14:12

Співробітники Держприкордонслужби спільно з взаємодіючими органами продовжують активну роботу по запобіганню правопорушень, що пов’язані з незаконним виходом плавзасобів на воду та виявленню пору

Співробітники Держприкордонслужби спільно з взаємодіючими органами продовжують активну роботу по запобіганню правопорушень, що пов’язані з незаконним виходом плавзасобів на воду та виявленню порушників, які здійснюють незаконний вилов водних живих ресурсів.

Так, учора прикордонники відділу «Рені»  Ізмаїльського загону затримали на березі каналу Вікета річки Дунай двох браконьєрів, які виловили більше сотні різних рибин. Для незаконної діяльності вони використовували надувний човен та заборонені знаряддя лову.

На затриманих прикордонники склали адміністративні протоколи за порушення прикордонного режиму та направили повідомлення про виявлення кримінального правопорушення для подальшого прийняття правового рішення і внесення інформації до ЄРДР. Вилов, заборонені знаряддя лову та плавзасіб вилучено співробітниками поліції, як речові докази для проведення подальших слідчих дій.

Згодом в районі того ж каналу було знайдено автомобіль «ВАЗ» без власника. В багажнику знаходилося близько ста кілограмів риби. По факту виявлення риби прикордонники повідомили працівників рибоохорони, а під час взаємодії зі співробітниками  поліції встановлено, що державний номер на транспортному засобі замінений. Автомобіль було переміщено до штрафмайданчика відділення поліції для проведення подальших слідчих дій. Невдовзі співробітники двох правоохоронних відомств встановили особу, якій належить транспортний засіб. Ним виявився житель міста Рені, який пояснив, що даний автомобіль він придбав на території України. На час купівлі автомобіль знаходився на державних номерних знаках Республіки Молдова, тому аби уникнути відповідальності за порушення правил тимчасового ввозу транспортних засобів на митну територію України, ним було замінено номерні знаки молдовської реєстрації на українські номери.

Наразі по факту заміни номерних знаків розпочато кримінальне провадження, транспортний засіб вилучено встановленим порядком.

По факту виявлення риби поліцією вирішується питання про притягнення даної особи до відповідальності згідно з чинним законодавством України. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси