Прикордонники затримали пішохода, який ніс пакет з 2014 року

НАЗАД
06 серпня 2021 13:52

У Сєвєродонецькому районі Луганщини прикордонники зі складу ООС реалізували оперативну інформацію та виявили чоловіка з вибухонебезпечним пакетом.

Учора військовослужбовці відділу «Золоте» зупинили громадянина України. Йшов 37-річний чоловік через контрольний пост, що знаходився на околиці населеного пункту Гірське.

Під час спілкування з чоловіком на нього зреагував службовий пес, що натренований на пошук вибухових речовин. Як з’ясувалося чотирилапа прикордонниця відреагувала неспроста. У руках українець тримав пакет, в якому знаходилися боєприпаси - два гранатометні постріли.

Пішохід пояснив, що боєприпаси знайшов в місті Первомайськ Луганської області ще у 2014 році. Згодом переїхав до міста Гірське, де неподалік від населеного пункту сховав їх. Нещодавно ділок вийняв боєприпаси зі сховку та переніс їх до себе в домівку. Однак зрозумівши небезпеку зберігання боєприпасів вдома, він вирішив знову переховати їх. Про знахідку правоохоронним органам повідомляти не захотів, оскільки до цього мав проблеми з законом.

Прикордонники допомогли чоловікові позбутися вибухонебезпечного тягаря – боєприпаси вилучили встановленим порядком. До Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ч.1 ст.263 ККУ «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси