Прикордонники затримали кількох осіб за порушення прикордонного режиму та незаконний вилов живих водних біоресурсів

НАЗАД
11 сiчня 2022 10:59

Учора вранці, під час патрулювання узбережжя Азовського моря, прикордонники Херсонського загону за допомогою тепловізора виявили порушника.

 Забороненими знаряддями лову він здійснював незаконний вилов водних живих ресурсів неподалік населеного пункту Стрілкове.

42-річний громадянин України на маломірному плавзасобі типу «Шторм», за допомогою трьох ліскових сіток, встиг виловити більше семи десятків камбали, чим заподіяв шкоду державі на понад 120 тисяч гривень.

Прикордонники Бердянського загону затримали порушника, який здійснював незаконний вилов водних живих ресурсів забороненими знаряддями лову та завдав збитку державі на суму понад 135 тисяч гривень. Громадянина України виявили на гумовому човні типу «Колібрі» на околиці н.п. Кирилівка.

За порушення правил прикордонного режиму порушників притягнули до адміністративної відповідальності та повідомили відділки поліції про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 249 ККУ «Незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним, добувним промислом».  

А прикордонники Ізмаїльського загону морської охорони разом з оперативними співробітниками та представниками рибоохоронного патруля в ході спільних профілактичних заходів виявили ще одного порушника в районі оз. Ялпуг.  Рибу та заборонене знаряддя лову у громадянина України вилучено співробітниками рибоохоронного патруля, якими складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.4 ст. 85 КУпАП «Грубе порушення правил рибальства». Сума збитку становить більше 85  тисяч гривень. Також до Нацполіції направлено повідомлення для внесення в ЄРДР відомостей за ст. 249 ККУ «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси