Прикордонники запобігають спробам жителів Рівненщини заготовити ліс за кордоном

НАЗАД
19 березня 2013 12:24

 

15 листопада на українсько-білоруському кордоні закінчився сезонний пропуск жителів українських сіл Познань, Березове, ДроздиньРокитнівського району Рівнененської області, я

 

15 листопада на українсько-білоруському кордоні закінчився сезонний пропуск жителів українських сіл Познань, Березове, ДроздиньРокитнівського району Рівнененської області, які здійснювали збір грибів та ягід на території Республіки Білорусь. Документ щодо функціонування спрощених пунктів пропуску для громадян з метою збору дикоросівта стабілізації обстановки в прикордонні, яка склалась у попередні роки, й запобігання масовим порушенням режиму державного кордону, був підписаний керівниками прикордонних відомств України та Республіки Білорусь.

Однак останнім часом деякі місцеві жителі цих населених пунктів знову намагаються порушувати режим держкордону. З настанням холодів вони прямують на територію Поліського лісгоспу суміжної держави вже з метою вирубки лісодеревини. Чим можуть дестабілізувати обстановку в прикордонні та нашкодити домовленостям двох держав щодо сезонного пропуску громадян у 2013 році.

Проте співробітники Держприкордонслужби запобігають таким спробам та проводять серед місцевого населення роз’яснювальну роботу. Особлива увага місцевого населення звертається на запобігання порушень режиму державного кордону з метою незаконної вирубки лісу. Також прикордонники Луцького загону вже запобігли 6 таким спробам громадян здійснити вирубку деревини.

Зазначимо, що під час функціонування спрощених пунктів пропуску прикордонниками пропущено в установленому порядку більше 83 тисяч осіб. За цей час досягнуто дотримання режиму державного кордону та не допущено його порушень. Домовленості двох сторін стабілізували напружену обстановку на даному напрямку українсько-білоруського кордону та дали можливість мешканцям прикордоння здійснювати збір дарів лісу.

Державна прикордонна служба України ще раз інформує про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення законодавства як України,  так і Республіки Білорусь з прикордонних та природоохоронних питань.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси