Прикордонники Західного регіонального управління вибороли перше місце у міжнародних змаганнях з дресирування службових собак

НАЗАД
15 вересня 2016 16:57

За результатами змагань VІI Міжнародного чемпіонату з дресирування службових собак перше місце посіла команда Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

За результатами змагань VІI Міжнародного чемпіонату з дресирування службових собак, який відбувся на базі Кінологічного навчального центру Держприкордонслужби, що у Великих Мостах на Львівщині, перше місце посіла команда Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Загалом у міжнародних змаганнях,окрім українських прикордонників, взяли участь також 45 колег-кінологів із Білорусі, Молдови та Польщі.      

У чемпіонаті проходження кожного з чотирьох  етапів оцінювалось за п’ятибальною шкалою. За кожне виконане завдання учасники отримували певну кількість балів, які в підсумку і мали визначити переможця. Окрім цього, встановлювався часовий ліміт для проходження кожного іспиту, з тією метою, якщо службові собаки спрацюють однаково, то кращою визнається та, яка швидше знайшла учбову закладку.                             

Ігор Заєць, військовослужбовець-кінолог із Північного регіонального управління вже вдруге бере участь у змаганнях такого рівня.

«Своїми результатами надзвичайно задоволений – собака знайшов усі «закладки» менше ніж за десять хвилин. Найшвидше вдалося виявити сховки в автомобілях і багажі. Моя вихованиця Джека вже п’ять років разом зі мною постійно, день у день. Тому розуміє  вона мене з півслова», - розповів він.

Друге місце вибороли кінологи із Білорусі, а третє - призове місце посіли військовослужбовці із Північного регіонального управління Держприкордонслужби.

«Схожі зустрічі сприяють підвищенню рівня підготовки як кінологів, так і їх вихованців, а також сприяють обміну досвідом між прикордонниками різних країн та регіональних управлінь. А це, загалом, позитивно впливає на охорону державного кордону», - зазначив начальник Кінологічного навчального центру Держприкордонслужби Валерій Мошора.

За результатами дводенних змагань організатори нагородили переможців цінними призами, грамотами та медалями.

  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси