Прикордонники зафіксували та припинили чергові спроби давання хабарів

НАЗАД
18 жовтня 2016 11:22

Чергову спробу давання неправомірної вигоди зафіксували нещодавно в пункті пропуску «Вилок», що на кордоні з Угорщиною, прикордонники Мукачівського загону.

У прикордонному відомстві тривають заходи, спрямовані на боротьбу з корупційними проявами.  Чергову спробу давання неправомірної вигоди зафіксували нещодавно в пункті пропуску «Вилок», що на кордоні з Угорщиною, прикордонники Мукачівського загону. 48-річний українець, прямуючи на виїзд з України, запропонував співробітнику Держприкордонслужби  кошти у розмірі 50 доларів США. Таким чином чоловік намагався вирішити питання в сприянні безперешкодного та прискореного перетину кордону України. Прикордонники викликали на місце події представників Національної поліції та направили повідомлення щодо виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого статтею 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Ще дві спроби дачі хабарів зафіксували вчора прикордонники Сумського та Краматорського загонів. Громадянин Росії,  прямуючи до України через пункт пропуску «Бачівськ»,  намагався дати прикордонникам тисячу російських рублів. За даним фактом охоронці кордону проінформували представників Національної поліції. Також у контрольному пункті в’їзду – виїзду «Мар’їнка»  прикордонники зупинили громадянина України, який, прямуючи до неконтрольованої території, запропонував кошти у розмірі однієї тисячі гривень. Затриманого теж передали представникам Національної поліції.

Варто зазначити, що з кожним днем все більше фіксується фактів відмови прикордонників від неправомірної вигоди, що свідчить про системність у викоріненні такого ганебного явища як хабарництво. Загалом з початку 2016 року в прикордонному відомстві зафіксовано понад 720 спроб «підкупу» прикордонників та 9 спроб втягування персоналу у протиправну діяльність, що майже у 2,5 рази більше у порівнянні з минулим роком (протягом 2015 року обліковано 275  відмов від неправомірної вигоди).

Зауважимо, що курс на подолання корупції в прикордонному відомстві залишається незмінним. Черговим кроком, що спрямований на ефективну реалізацію Державної програми з засад антикорупційної політики є проведення з 3 жовтня по 25 грудня в прикордонному відомстві антикорупційної акції «Доброчесність».

В рамках зазначеної програми створюватимуться ефективні механізми запобігання корупції, порушенню етичних стандартів поведінки та забезпечення контролю за посадовими особами тощо.  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси