(ВІДЕО) Прикордонники зафіксували чергові факти пропонування неправомірної вигоди

НАЗАД
16 жовтня 2016 11:50

Державна прикордонна служба України безповоротно стала на шлях боротьби з корупцією. Зокрема, сплановані і проводяться відомчі антикорупційні заходи для виховання високої пильності та персональної відповідальності охоронців державного кордону, формування

Державна прикордонна служба України безповоротно стала на шлях боротьби з корупцією. Зокрема, сплановані і проводяться відомчі антикорупційні заходи для виховання високої пильності та персональної відповідальності охоронців державного кордону, формування принципової позиції нетерпимості до корупційних правопорушень. Також з цією метою у прикордонному відомстві триває  акція «Доброчесність», яка дає свої позитивні результати.

Так, учора під час здійснення прикордонного контролю поїзда сполученням «Кишинів-Москва» прикордонний наряд виявив громадянина України, відносно якого спрацювала база даних щодо заборони виїзду з території України. Під час запрошення чоловіка до прикордонного підрозділу для складання відповідних документів, останній з метою «залагодження питання» щодо безперешкодного перетину кордону, запропонував жінці-прикордоннику неправомірну винагороду у сумі 250 гривень та 6000 рублів РФ, на що отримав категоричну відмову. Наразі правопорушника передали працівникам поліції. До Ямпільського відділення поліції направлене повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Також учора, прикордонники Бердянського загону зафіксували факт пропонування неправомірної вигоди громадянином Узбекистану. Він прибув до контрольного пункту «Чонгар» з тимчасово окупованої території АР Крим. Однак під час перевірки документів виявилося, що у іноземця немає необхідних документів. Встановленим порядком військовослужбовці почали складати документи щодо не пропуску громадянина та проставлення йому «Заборона в’їзду» терміном на 3 роки. Але узбек одразу спробував «вирішити питання» вклавши у паспорт 1 тисячу рублів РФ. На таку пропозицію прикордонники відмовились, роз’яснили громадянину, що такі дії неприпустимі і заборонили йому в’їзд на 3 роки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси