Прикордонники за добу зафіксували чотири спроби підкупу персоналу відомства

НАЗАД
15 березня 2019 10:12

Учора прикордонники Луганського, Сумського, Могилів-Подільського загонів та Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» відмовились від неправомірної вигоди, яку пропонували громадяни Росії, Вірменії та Ізраїлю.

Під час оформлення пасажирів авіарейсу «Тель-Авів – Київ» прикордонники звернули увагу на громадянина Ізраїлю, якому нещодавно відмовляли у в’їзді до України в аеропорту Одеси. При спілкуванні з іноземцем той не зміг пояснити своїх намірів відвідати нашу країну. Чоловік вирішив, що 100 доларів США, наданих прикордонникам, допоможуть йому пройти паспортний контроль та без законних підстав потрапити в Україну. Правоохоронці відмовили громадянину Ізраїлю у в’їзді в Україну, а спробу підкупу зафіксували та повідомили співробітників Національної поліції.

Інший випадок стався в пункті пропуску «Могилів-Подільський», де 46-річний громадянин РФ намагався за 4 тисячі російських рублів безперешкодно в’їхати до нашої держави. Росіянина-хабародавця затримали в пункті пропуску співробітники внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби спільно з представниками військової прокуратури Вінницького гарнізону, безпосередньо під час спроби передачі коштів прикордонному наряду. По даному факту стосвно росіянина внесені відомості до ЄРДР за ст. 369 ККУ.

Інша громадянка РФ, в пункті пропуску «Танюшівка», що на українсько-російському кордоні, теж пропонувала прикордонникам Луганського загону грошові кошти у розмірі 1 тисячі російських рублів.

А от в пункті пропуску «Велика Писарівка», що також на кордоні з РФ, 19-річна громадянка Вірменії намагалася підкупити прикордонників Сумського загону двома тисячами російських рублів.

Правоохоронці повернули іноземок назад до РФ та направили повідомлення до Національної поліції про виявлення ознак злочинів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси