Прикордонники з початку року задокументували понад 400 випадків відмов від хабарів

НАЗАД
10 травня 2017 13:05

В рамках проведення відомчої антикорупційної акції «На шляху до доброчесності» співробітники Держприкордонслужби проводять заходи по боротьбі з незаконними проявами, що пов`язані з корупційною складовою, та все частіше відмовляються від неправомірних грош

В рамках проведення відомчої антикорупційної акції «На шляху до доброчесності» співробітники Держприкордонслужби проводять заходи по боротьбі з незаконними проявами, що пов`язані з корупційною складовою, та все частіше відмовляються від неправомірних грошових коштів, які пропонують громадяни. Тільки з початку року прикордонники задокументували понад 400 випадків правопорушень, що пов`язані з пропонуваннями хабарів. Серед громадян, які намагалися підкупити посадових осіб прикордонного відомства є й ті, котрі прямують через адміністративну межу із анексованим Кримом.

Так, учора до контрольного пункту «Чонгар» прибула 45-річна громадянка України, жителька м. Запоріжжя. Українка прямувала до анексованого Криму пішки. У ході перевірки прикордонники встановили, що громадянка намагалася потрапити до ТОТ АР Крим по недійсному паспорту. Намагаючись «вирішити» питання безперешкодного перетину адмінмежі, українка запропонувала прикордонникам неправомірну винагороду у розмірі 500 гривень. Від незаконної пропозиції військовослужбовці відмовилися  та склали адмінпротокол за ст. 204-2 КупАП (Порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї). Крім того, за фактом дачі хабара прикордонники направили повідомлення до Національної поліції про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст.369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси