Прикордонники України та Польщі обговорили питання співпраці та створення комфортних умов для перевізників і туристів

НАЗАД
09 вересня 2013 14:17

Нещодавно в автомобільному пункті пропуску «Ягодин» відбулась міжнародна конференція з питань забезпечення ритмічності пропускних операцій в пунктах пропуску через українсько-польський

Нещодавно в автомобільному пункті пропуску «Ягодин», що на Волині відбулась міжнародна конференція з питань забезпечення ритмічності пропускних операцій в пунктах пропуску через українсько-польський кордон. У заході взяли участь представники Міністерств закордонних справ України та Республіки Польща, начальник управління прикордонного контролю та реєстрації Адміністрації Держприкордонслужби України Олександр Біньковський та представники міністерств, що забезпечують координацію міжнародних транспортних перевезень, а також автоперевізники обох країн.

В рамках конференції представники прикордонних та митних відомств Польщі та України обговорили актуальні питання організації роботи на кордоні та визначили подальші кроки транскордонної співпраці. Також під час конференції був організований круглий стіл, де польські і українські автоперевізники мали змогу обговорити з прикордонниками та представниками митниці питання щодо уникнення черг автотранспорту,  створення комфортних умов для перевізників і туристів.

Під час обговорення було зауважено, що досить часто автоперевізники прямують через ті ж самі пункти пропуску внаслідок чого деякі з них вдвічі, а то й утричі, перевищують свою пропускну спроможність, а інші пункти пропуску фактично пустують.

«Ми зараз зіставили всі нюанси та проблемні питання. І тепер будемо працювати над механізмами, які дозволять мінімізувати ті проблеми, які існують сьогодні», – заявив начальник управління прикордонного контролю та реєстрації Адміністрації Держприкордонслужби України Олександр Біньковський.

 «Хочу побажати, щоб наш кордон був кордоном дружби і перетинати його було легко і швидко», – зазначив під час свого виступу посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ Олександр Новосьолов.

Після виконання обговорених питань учасники конференції зберуться знову щоб підвести підсумки та визначити подальші вектори діяльності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси