Прикордонники взяли участь у засіданні бюджетного комітету

НАЗАД
18 вересня 2018 09:30

Днями в Одесі відбулось виїзне засіданні Комітету з питань бюджету Верховної Ради України «Про бюджетне забезпечення основних напрямків діяльності місцевих органів влади Одеської області та розвитку регіону».

Окрім Народних депутатів України у засіданні взяли участь представники керівництва області та  Адміністрації Держприкордонслужби на чолі з першим заступником Голови Держприкордонслужби генерал-лейтенантом Василем Серватюком.

Під час наради перший заступник Голови Служби поінформував учасників про основні результати оперативно-службової діяльності органів та підрозділів Південного регіонального управління Держприкордонслужби та разом з керівниками області обговорив актуальні питання прикордонної безпеки в регіоні.

В ході засідання також піднімалися питання наповнення бюджетів місцевих органів влади, де було зауважено, що основна частина коштів, що надходять від підрозділів прикордонного відомства, є накладення і стягнення штрафів з осіб, які порушили прикордонне законодавства України та сплачення податків з доходів фізичних осіб. Загалом за поточний рік до бюджетів адміністративно-територіальних одиниць Одеської області органами охорони державного кордону вже перераховано майже 87,7 мільйона гривень.

Також спільно з місцевими органами влади вдалося конструктивно обговорити проблематику так званих «транзитних» доріг у контрольованих прикордонних районах, де сполучення між населеними пунктами України проходить по території суміжної держави.

Обговорювалися з керівниками області також і питання розвитку інфраструктури, в тому числі і облаштування міжнародних пунктів пропуску. Зокрема за рахунок міжнародно-технічної допомоги наразі здійснюється реконструкція міжнародних пунктів пропуску для автомобільного сполучення «Кучурган», «Рені» та  спільного пункту пропуску «Паланка», що на українсько-молдовському кордоні. Крім того, в Ренійському районі, проводиться будівництво пункту пропуску для поромного сполучення «Орлівка-Ісакча», що значно підвищить потенціал України в Придунайському регіоні та покращить торгівельно-економічні відносини з країнами ЄС.  

Під час засідання бюджетного комітету Василь Серватюк звернув увагу й на морську ділянку кордону та акцентував увагу на тому, що для посилення охорони державного кордону та забезпечення якісного несення служби підрозділами охорони морської ділянки кордону в Одесі було створене Регіональне управління  морської охорони Державної прикордонної служби. Таке рішення покликано підвищити рівень безпеки  у Південному регіоні, зокрема у територіальному морі та виключній (морській) економічній зоні України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси