Прикордонники взяли участь у VIII засіданні Керівного Комітету проєкту «Удосконалення інтегрованого управління кордонами на українсько-молдовському кордоні»

НАЗАД
31 сiчня 2020 09:40

Учора в Одесі відбулось VIII засідання Керівного Комітету проєкту «Удосконалення інтегрованого управління кордонами на українсько-молдовському кордоні».

Окрім представників прикордонних відомств та митних служб України та Молдови, участь у засіданні також взяли керівник відділу програм допомоги Представництва ЄС в Україні, Голова Місії Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні, представники Міжнародної організації з міграції в Україні та Міжнародної організації з міграції в Республіці Молдова.

На засіданні були презентовані поточні результати модернізації пунктів пропуску “Кучурган-Первомайськ” та “Рені-Джюрджюлешть”, в яких планується практична імплементація спільного контролю. Відмічено, що виконання основного об’єму робіт завершено. Зокрема у пункті пропуску «Кучурган» станом на сьогодні виконано робіт на суму понад 1 млн 187 тисяч євро, а в пункті пропуску «Рені» на суму більше 553 тисяч євро. Деякі завершальні роботи будуть проведені в цьому році. Також у спільному українсько-молдовському пункті пропуску «Паланка-Маяки-Удобне» з вересня 2019 року почав повноцінно функціонувати контактний пункт, який забезпечує цілодобову взаємодію прикордонників України та Молдови.

Крім того, на засіданні зазначено, що на завершальному етапі перебуває й розробка  спеціального програмного забезпечення для створення системи автоматичного обміну інформацією між прикордонними відомствами України та Республіки Молдова про осіб та транспортні засоби, на яких вони перетинають українсько-молдовський кордон.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси