Співробітники Держприкордонслужби взяли участь у відкритій дискусії з питань протидії торгівлі людьми

НАЗАД
16 грудня 2016 10:50

Нещодавно представники Державної прикордонної служби України на чолі із першим заступником Голови Держприкордонслужби України Василем Серватюком взяли участь у відкритій дискусії «Сучасні виклики та шляхи протидії торгівлі людьми в стратегії реформ МВС»

Нещодавно представники Державної прикордонної служби України на чолі із першим заступником Голови Держприкордонслужби України Василем Серватюком взяли участь у відкритій дискусії «Сучасні виклики та шляхи протидії торгівлі людьми в стратегії реформ МВС», організованої громадською організацією з підтримки розвитку органів правопорядку «LEAD Оffice» спільно з Міністерством внутрішніх справ України.

Під час заходу, який проводився за координації міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та участі Надзвичайного та Повноважного Посла США в Україні Марі Йованович обговорювались проблеми і перспективи розвитку механізмів протидії торгівлі людьми в Україні.

Під час обговорення учасники дискусії акцентували увагу на необхідності  зосередити консолідовані зусилля всіх зацікавлених державних органів,  громадських організацій та міжнародних інституцій на чіткому розумінні глибинної суті проблеми торгівлі людьми, відпрацюванні дієвої системи заходів протидії, збільшенні ресурсів та зусиль, задіяних у цій сфері, а також на розбудові довіри до правоохоронних органів України.

Варто зазначити, що Державна прикордонна служба України здійснює системну роботу, направлену на протидію злочинам в цій сфері. Заходи здійснюються спільно з іншими правоохоронними органами як на національному, так і на міжнародному рівнях. Крім того, важлива увага приділяється питанням своєчасного виявлення таких фактів і застосування превентивних мір. З цією метою прикордонним відомством активно застосовуються оперативно-розшукові заходи, а на каналах міжнародного сполучення - відповідний профіль ризику, який опрацьовано з урахуванням набутого досвіду та ефективної міжнародної практики.

Так, з початку 2016 року органами Держприкордонслужби припинено функціонування 11 каналів протидії торгівлі людьми, а також викрито 6 злочинних груп у складі 12 осіб. Крім того, за інформацією прикордонників відкрито та розпочато 19 кримінальних проваджень за ст. 149 ККУ «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини», виконано більше 60 доручень на проведення слідчих (розшукових) дій.  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси