Прикордонники взяли участь у відборі до української команди для участі у змаганнях Повітряних Сил США

НАЗАД
16 грудня 2023 12:20

16 прикордонників взяли участь у відборі до складу національної збірної команди України для участі у міжнародних спортивних змаганнях «United States Air Force Trials 2024».

«United States Air Force Trials 2024» – це внутрішні змагання для ветеранів та військових США, які отримали травми, поранення або захворювання під час військової служби.

Цього року організатори «United Air Force Trials 2024» запросили долучитися до відбіркових змагань й українську команду. За результатами національного відбору буде визначено 30 учасників, які наступного року вирушать в США. Змагання «United States Air Force Trials 2024» пройдуть 04-16 березня 2024 року у м. Лас-Вегасі, штат Невада, США.

Відбіркові змагання тривали три дні, впродовж яких учасники – ветерани війни і військовослужбовці, чия служба розпочалася із 2014 року, які під час захисту України отримали травми, поранення чи захворювання – змагалися у таких видах адаптивного спорту, серед яких: стрільба з лука, легка атлетика, велосипедний спорт, пауерліфтинг, веслування на тренажерах, волейбол сидячи, плавання та баскетбол на візках.

Для участі у відборі до Національної збірної України United States Air Force Trials надійшло понад 250 заявок. У відбіркових змаганнях взяли участь прикордонники з Могилів-Подільського, Чернігівського, Львівського прикордонних загонів, 23 загону Морської охорони, Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ», 15 мобільного прикордонного загону «Сталевий кордон», Головного центру підготовки особового складу та Національної академії Держприкордонслужби.

За результатами змагань буде сформовано Національну збірну України із 30 учасників, яка представлятиме нашу країну на Міжнародних змаганнях.

Відбіркові змагання в Україні реалізуються у партнерстві Міністерства у справах ветеранів України, ГО «Ігри Інвіктус Україна», ГО «Повернись живим» та БО «Стратком Україна».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси