Прикордонники взяли участь у тренінгу з протидії імпровізованим вибуховим пристроям

НАЗАД
19 липня 2021 15:22

Тренінг організовано за підтримки Програми експортного контролю та безпеки кордонів Посольства США в Україні.

На базі Центру підготовки з протидії розповсюдженню зброї масового знищення Головного центру підготовки особового складу ДПСУ відбувся перший базовий етап підготовки персоналу органів Держприкордонслужби з протидії імпровізованим вибуховим пристроям.

Під час проведення навчальних учасники занять розглянули питання щодо обізнаності вражаючих факторів під час вибуху імпровізованих вибухових пристроїв, їх устрою, основних вибухових речовин, які використовуються для їх створення, порядку оцінки загроз під час виявлення даних пристроїв, методів дослідження ймовірних місць встановлення та визначення вразливих ділянок. Також учасники навчання чимало часу присвятили практичним вправам з пошуку вибухових пристроїв на місцевості з використанням різноманітних технічних засобів та пристосувань.

Цей навчальний тренінг є першим з серії навчальних заходів. У серпні 2021 року планується проведення другого етапу підготовки персоналу, який буде присвячений навчанню з пошуку імпровізованих вибухових пристроїв у різноманітних транспортних засобах як в пунктах пропуску, так і на зеленому кордоні.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси