Прикордонники взяли участь у Міжнародних навчаннях з удосконалення заходів щодо запобігання й готовності реагувати на хімічні катастрофи та стихійні лиха

НАЗАД
30 вересня 2021 11:37

Персонал Центру підготовки з протидії розповсюдженню зброї масового знищення Головного центру підготовки особового складу ДПСУ разом з прикордонниками Львівського загону взяли участь у Міжнародних польових навчаннях на Львівщині.

У командно-штабних і польових навчаннях брали участь представники Польщі, Латвії, Молдови та рятувальники й представники спецслужб України.

Триденний вишкіл відбувався в межах проєкту «EU-CHEM-REACT 2 –

удосконалення заходів щодо запобігання й готовності реагувати на хімічні катастрофи та стихійні лиха, що одночасно уражають країни-учасниці».

Також у навчанні брали участь представники міжнародних організацій, зокрема Міжнародного центру з хімічної безпеки (м. Варшава), Організації із заборони хімічної зброї ОЗХЗ, ООН, ОБСЄ та Інтерполу.

Навчання проходили під керівництвом модераторів, які контролювали перебіг подій. Це представники таких країн як Італія, Іспанія, Нідерланди, Кіпр, Франція, Румунія, Естонія, Німеччина, Польща та Україна. Загалом до Міжнародних навчань було залучено понад 500 осіб.

Ці навчання стали продовженням першої частини, які відбувалися у 2018 році. Основною метою навчань є  вивчення та опрацювання процедури реагування на надзвичайні ситуації хімічного, радіаційного, біологічного походження, а також відпрацювання питань взаємодії служб цивільного захисту в Східній Європі й Механізму цивільного захисту Європейського Союзу.

Під час ліквідації змодельованих надзвичайних ситуацій представники Держприкордонслужби України виявляли джерела іонізуючого випромінювання, реагували на виникнення радіаційної аварії та на інциденти, які пов’язані із витоком небезпечних хімічних речовин в пунктах пропуску. Також прикордонники займалися виявленням об’єктів із небезпечними речовинами на зеленому кордоні та надавали допомогу іншим структурам у відборі проб при біологічному зараженні.

Участь у навчанні брали різні країни, учасники спілкувалися різними мовами, були представлені різні служби та організації – але мова професіоналів не потребує перекладу, мета навчань була досягнута. Рятувальники, медики, прикордонники, психологи та інші служби отримали унікальну можливість вчитись діяти спільно, допомагати один одному та застосовувати наявне в них обладнання.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси