Прикордонники взяли участь у дев’ятому засіданні Керівного комітету проекту «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні»

НАЗАД
24 липня 2019 16:55

Сьогодні у м. Києві відбулося дев’яте засідання Керівного комітету проекту «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні» (далі IMMIS), який фінансується ЄС та реалізовується Представництвом МОМ в Україні.

У засіданні взяли участь представники Міжнародної організації з міграції, Представництва ЄС в Україні, Європейської Комісії, УВКБ ООН, Державної прикордонної служби України, МВС, МЗС, ДМСУ, Нацполіції, Держслужби спецзв'язку та захисту інформації України.

Зазначимо, що проект IMMIS розрахований на три роки (з грудня 2016 по грудень 2019), його загальний бюджет складає 27 мільйонів євро.

Метою проекту є приведення української системи керування міграційними процесами та роботи з шукачами притулку у відповідність до європейських та міжнародних стандартів, зокрема, шляхом розбудови інституційних і технічних спроможностей та розгортання Інтегрованої системи управління міграційною інформацією для забезпечення роботи міграційних органів.

Перед присутніми виступив менеджер проекту IMMIS Марк Річмонд, який проінформував про стан реалізації завдань за проектом, прогрес у його реалізації та реалістичні перспектив досягнення раніше окреслених цілей.

Також в ході заходу сторони мали змогу обговорити поточні результати імплементації проекту, зокрема, актуальний стан впровадження кожного з компонентів проекту та подальші плани щодо його реалізації.

В свою чергу представники Державної прикордонної служби України зауважили, що прикордонне відомство повноцінно бере участь у реалізації двох основних компонентів проекту:

-   аналіз та удосконалення бізнес-процесів у сфері міграційного менеджменту;

-   розвиток ІТ-складової для покращення управління міграційними процесами.

Крім того прикордонники висловили задоволення ходом реалізації проекту та у зв’язку з тим, що деякі компоненти не зможуть бути втілені до кінця поточного року, погодилися з пропозицією щодо продовження терміну реалізації проекту до грудня 2020 року.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси