Прикордонники взяли участь у безпекових заходах

НАЗАД
26 серпня 2023 09:14

Державна прикордонна служба вживає вичерпних заходів із підвищення рівня готовності до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру, а також недопущення «ядерної контрабанди».

Протягом минулого тижня підрозділи відомства спільно з контррозвідкою СБУ, Національною гвардією України, Збройними Силами України взяли участь в комплексних спеціальних заходах із попередження загроз національній безпеці, направлених на протидію терористичним/диверсійним актам із застосуванням радіоактивних матеріалів.

В межах визначених контрольованих прикордонних районів, у пунктах пропуску через кордон та місцях виконання службово-бойових завдань здійснено перевірки транспортних засобів і взято участь в спільних обстеженнях низки об’єктів критичної інфраструктури та громадських місць.

Небезпечних радіоактивних та ядерних матеріалів не виявлено.

Водночас прикордонники в 48 випадках перевірили перевезення вантажів та матеріалів, які містять природні радіоізотопи. Окремо в незаконному обігу було виявлено зброю, боєприпаси та в одному випадку наркотичну речовину.

Завдяки використанню сучасного обладнання та мобільних комплексів радіаційного контролю перевірки здійснювались приховано та дистанційно, що не призводило до збільшення часу обстежень та не завдавало дискомфорту подорожнім.

Проведені заходи сприяли підвищенню рівня взаємодії складових Сектору безпеки і оборони України у забезпеченні національної безпеки та консолідації їх спільної діяльності в сфері забезпечення радіаційного, хімічного та біологічного захисту.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси