Прикордонники взяли участь у рятувальній операції пасажирів теплоходу «Іволга», який затонув в Чорному морі

НАЗАД
18 жовтня 2015 13:41

Вчора, близько 15.30  прикордонний наряд відділу «Кароліно Бугаз», який ніс службу на посту технічного спостереження виявив, що близько 1 кілометра від берега зазнав аварії про

Вчора, близько 15.30  прикордонний наряд відділу «Кароліно Бугаз», який ніс службу на посту технічного спостереження виявив, що близько 1 кілометра від берега зазнав аварії прогулянковий катер «Іволга» з пасажирами на борту, який вийшов з  порту Білгород-Дністровський.

Для проведення рятувальних дій пасажирів теплоходу «Іволга», з порту базування Бугаз одразу ж вийшов прикордонний катер морської охорони «Калкан» Одеського загону морської охорони. Також за лічені хвилини по лінії центру управління службою було проінформовано обласне та районні підрозділи надзвичайних ситуацій та МВС, органи місцевого самоврядування, а також викликано до порту швидку допомогу. Для надання допомоги було проінформовано інші катери, які знаходились неподалік біля причалу. Завдяки спільним діям та не зважаючи на погодні умови і висоту хвилі, яка сягала майже 2-х метрів, в  результаті рятувальної операції загалом було врятовано 23 особи.  Під час надання допомоги потерпілим в надскладних погодних умовах,  один з членів екіпажу прикордонного катеру морської охорони зазнав травмування.

Державна прикордонна служба інформує, що у відповідності до статті 91. Кодексу торговельного мореплавства України кожне судно зобов'язане до виходу з морського порту одержати на це дозвіл капітана порту. Також відповідно до постанови КМУ № 1147 «Про прикордонний режим», Правил користування маломірними суднами на водних об’єктах в Одеській області випуск маломірних суден, інших плавзасобів за межі 2 морських миль здійснюється відповідно до Інструкції  після  належного  оформлення  їх  адміністрацією  причалу, пристані або пункту базування та завчасного не пізніш як за одну годину інформування відповідних підрозділів  Державної  прикордонної  служби, у зоні відповідальності яких буде здійснено вихід за межі 2 морських миль.          

На жаль, внаслідок цієї трагедії загинули щонайменше 12 пасажирів.

Державна прикордонна служба України висловлює глибокі співчуття рідним та близьким загиблих в аварії судна «Іволга» в селищі Затока Одеської області.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси