Прикордонники вшанували учасників бойових дій на території інших держав

НАЗАД
15 лютого 2021 12:32

У підрозділах Держприкордонслужби пройшли заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, які з честю виконували свій обов'язок, продемонстрували вірність присязі, мужність та героїзм.

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав встановлено згідно з Указом Президента від 11 лютого 2004 року.

У Києві сьогодні за участі керівництва служби, діючих прикордонників та ветеранів відбулося покладання квітів до Меморіального комплексу пам’яті воїнів України, полеглих в Афганістані.

Також урочисті заходи із покладання квітів та відзначення  прикордонників, які брали участь у бойових діях та миротворчих операціях, відбулися в органах Держприкордонслужби.

Зазначимо, що досвід прикордонників, які брали участь у бойових діях на території інших держав, був особливо цінним у 2014-15 роках, коли Україна починала стримувати російську агресію. І сьогодні в лавах Держприкордонслужби проходять службу сотні воїнів, які набули бойового досвіду закордоном. Вони разом з ветеранами є справжніми військовими фахівцями, які передають свій багатий досвід особовому складу, що сьогодні боронить Україну.

 За значний вклад в забезпечення обороноздатності держави, участь у вихованні молодших поколінь захисників України діючих прикордонників та ветеранів, які брали участь у бойових діях на території інших держав Голова Держприкордонслужби нагородив відомчими відзнаками. Також, за вагомий особистий внесок у справу охорони державного кордону України та з нагоди вшанування учасників бойових дій на території інших держав трьох прикордонників нагороджено почесними грамотами Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси