Прикордонники вшанували памʼять Олександра Веділіна у роковини загибелі

НАЗАД
01 квiтня 2024 09:01

31 березня 2022 року під час виконання бойового завдання на Донеччині героїчно загинув капітан 2 рангу Олександр Веділін.

Тепер він – у Небесній Варті й там, як і в перший місяць війни, вірить у Перемогу.

Олександр Олексійович народився 25 листопада 1980 року у місті Корсунь-Шевченківський. У 1997 році вступив до Київського військового інституту зв’язку, а після закінчення був розподілений до Держприкордонслужби України для подальшого проходження служби.

Інженер електрозв’язку, офіцер військового управління тактичного рівня, служив в Морській охороні ДПСУ. Маріуполь. Служба в Криму. Підступна анексія півострова «зеленими чоловічками» і – вихід зі своїм підрозділом на материк. Був учасником АТО, де здобув досвід бойових дій.

Олександр зустрів повномасштабну війну у Маріуполі. 31 березня 2022 року він був на бойовому чергуванні. Місто щільно бомбардували. Воїн загинув внаслідок авіаудару по бункеру зв’язківців.

Олександр був веселий та життєрадісний, відкритий та щедрий душею. Прикордонник дуже любив тварин, тому чотирилапі так і «липли» до нього. «Понад усе любив життя та завжди посміхався, був позитивною та світлою людиною, яка завжди підтримувала та надихала», - такими словами згадують офіцера бойові побратими.

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, капітана 2 рангу Олександра Веділіна нагороджено орденом «За мужність» III ступеню посмертно.

Вічна слава та вічна памʼять Герою!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси