(ВІДЕО) Прикордонники вшановують пам’ять Героя України В’ячеслава Семенова

НАЗАД
17 лютого 2022 12:43

Сьогодні прикордонники України вшановують світлу пам’ять Героя України капітана В’ячеслава Семенова

Церемонії вшанування відбуваються в меморіальних комплексах столиці, у Могилів-Подільському прикордонному загоні, у Національній Академії Держприокрдонслужби у Хмельницькому, у Головному центрі підготовки особового складу на Черкащині, у рідному місті Жмеринці.

Батьки та Дружина В’ячеслава разом із прикордонниками Адміністрації Держприкордонслужби прибули до меморіального комплексу «Зала Пам’яті» у Києві.

Сім років тому командир групи прикордонників Могилів-Подільської оперативно-бойової комендатури В’ячеслав Семенов героїчно боронив блокпост Балу, що розміщувався на перехресті доріг на околиці Чорнухиного.

Осколок від пострілу російського танка пробив задню пластину бронежилета В’ячеслава Семенова та пройшов під праву лопатку. Побратими занесли командира в бліндаж ще живим. Помер В’ячеслав на руках колег.

Прикордонники разом з побратимами зі 128-ї гірсько-піхотної бригади ЗСУ опинилися в горнилі ворожої атаки. Їх стійкість та героїзм дозволили Українському війську вийти з оточеного Дебальцевого.

Тоді Росія та її посіпаки, як зазвичай, діяли обманом та підступом. Вони погодилися на перемир’я, яке мало початися з 15 лютого 2015 року. Імітуючи відведення сил ворог здійснив перегрупування, кинувши усі свої сили саме на Дебальцеве.

Залишаючи позиції в районі блокпоста Балу, бронемашина з тілом В’ячеслава Семенова була підбита. Згодом довелося вести тривалі переговори, щоб повернути тіло Героя на контрольовану українською владою територію.

В’ячеслав Семенов став першим прикордонником, героєм російсько-української війни, якому присвоєне звання Герой України. Його ім’я присвоїли Могилів-Подільському прикордонному загону.

Для прикордонників він завжди буде Воїном, який після поранення відмовився від евакуації та залишився на вістрі протистояння, Офіцером, який був зразком вірності своєму народові, Героєм України, який має залишатися у пам’яті народу, бути прикладом для захисників Батьківщини сьогодні та у майбутньому.

Слава Україні! Героям слава!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси