Прикордонники все частіше затримують неповнолітніх, яких контрабандисти втягують у протиправну діяльність

НАЗАД
03 жовтня 2016 17:30

Держприкордонслужба реалізовує комплекс превентивних заходів, які досить часто дозволяють попередити незаконну оборудку ще на етапі планування. У результаті злочинні елементи, аби уникнути відповідальності, все частіше почали залучати до незаконного бізне

Держприкордонслужба реалізовує комплекс превентивних заходів, які досить часто дозволяють попередити незаконну оборудку ще на етапі планування. У результаті злочинні елементи, аби уникнути відповідальності, все частіше почали залучати до незаконного бізнесу неповнолітніх громадян. Серед їхніх основних завдань це і ведення прихованого спостереження за діями прикордонних нарядів, і інформування організаторів каналів, і незаконне переправлення тютюнових виробів через державний кордон.

Зазначимо, що організатори контрабандних маршрутів нехтують всіма правилами, щоб збагатитися, адже наражають життя підлітків на небезпеку. 

Про усі такі випадки співробітники Держприкордонслужби інформують представників взаємодіючі підрозділів, органи місцевого самоврядування та навчальні заклади для проведення профілактичних заходів з молоддю.

Варто зазначити, що лише в цьому році на Волині відносно 22 правопорушників, 16 та 17-річного віку прикордонники склали та направили в суд документи для притягнення їх до адміністративної відповідальності за порушення прикордонного режиму та незаконне перетинання державного кордону України. Відносно ще 10 дітей, яким не виповнилось 16 років, охоронцями кордону направлено до районних відділів Національної поліції матеріали по притягненню до адмінвідповідальності батьків.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси