Прикордонники впровадили європейські стандарти з аналізу ризиків

НАЗАД
17 лютого 2018 14:41

Важливим кроком вперед у розвитку системи аналізу ризиків прикордонної інституції стало розроблення оновленої Інструкції з проведення аналізу ризиків в Державній прикордонній службі України

Важливим кроком вперед у розвитку системи аналізу ризиків  прикордонної інституції стало розроблення оновленої Інструкції з проведення аналізу ризиків в Державній прикордонній службі України. Цей ґрунтовний документ, затверджений наказом Міністра внутрішніх справ України від 11.12.2017 №1007, набрав чинності 16 лютого 2018 року.

Інструкція визначає ключові механізми (концептуальні основи) аналізу інформації у сфері безпеки державного кордону, які ґрунтуються на засадах оновленої спільної інтегрованої моделі аналізу ризиків країн ЄС і національного досвіду.

Документ є передбачуваним результатом компіляції найкращих міжнародних практик аналізу ризиків, а також реалізації заходів Концепції інтегрованого управління кордонами та відповідного плану її реалізації, які схвалено урядом у 2015-2016 роках, адже він розроблявся в умовах всеохоплюючого обговорення з експертами Місії Європейського Союзу з надання допомоги у питаннях кордону Україні і Республіці Молдова (EUBAM), Консультативною місією ЄС з допомоги в реформуванні цивільного сектору безпеки (EUAM) та експертами з аналізу ризиків прикордонного відомства Литовської Республіки.

Варто зазначити, що аналіз ризиків з 2016 року є окремим компонентом загальноєвропейської інтегрованої системи управління зовнішніми кордонами Європейського Союзу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси