Прикордонники вперше цього року виявили на Луганщині підпільний трубопровід

НАЗАД
01 березня 2013 11:17

Цього року перший «нафтогін» виявлено в Луганській області. Проте скористатися ним зловмисники не встигли, його знайшли правоохоронці

Незаконне переміщення через кордон товарів – проблема не нова, але особливу увагу правоохоронців привертають випадки, коли подібне здійснюється у нетрадиційний спосіб. Зі сходженням снігу ми знову ведемо мову про підпільні трубопроводи, що нафтовими жилами під землею з’єднують Україну та Росію. 

Цього року перший «нафтогін» виявлено в Луганській області. Проте скористатися ним зловмисники не встигли, його знайшли правоохоронці відділу «Краснодон» спільно зі співробітниками СБУ. Інформацію про трубопровід, який знаходився поблизу населеного пункту Гончарівка, прикордонники отримали завчасно. Пластикова труба діаметром 80 мм не доходила до кордону 10 метрів та була закопана в землю на глибину до 70 см. Загалом, її довжина сягала 300 метрів. Наразі трубопровід, який не мав характерного запаху пального та, очевидно, ще не був у використанні, демонтовано й знищено.

Загалом минулого року лише на території Луганської області прикордонники виявили та знищили 15 трубопроводів та ще 31 трубопровід був демонтований у 2011 році. Крім того, минулого року прикордонники Луганщини вилучили 97 тонн паливно-мастильних матеріалів, в 2011-му – 183 тонни.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси