Прикордонники виявили підроблені ПЛР-тести в українця та трьох іноземців

НАЗАД
25 травня 2021 10:17

Підроблені результати тестів на COVID-19 виявили прикордонники Мукачівського та Чернігівського загонів.

Учора в пункт пропуску «Лужанка», на в’їзд в Україну, прибув громадянин Угорщини. 52-річний іноземець надав на контроль прикордонникам Мукачівського загону підроблену довідку про проходження ПЛР-тестування на COVID-19.

Прикордонники одразу звернули увагу на те, що датою видачі негативного результату на коронавірус зазначалося 25 травня, попри те, що чоловік перетинав кордон 24 травня.

Громадянин України, який учора теж через пункт пропуску «Лужанка» повертався в Україну, також пред’явив прикордонникам підроблений тест на COVID-19. Під час зчитування QR-коду довідки інформація про пацієнта була відсутня. В ході уточнення даної інформації з лабораторією, правоохоронці встановили, що бланк довідки, пред’явлений даною особою, не відповідав встановленому зразку. Також з’ясувалося, що 35-річний українець у зазначеній в довідці лабораторії ПЛР-тест взагалі не здавав.

А в пункті пропуску «Нові Яриловичі», що на кордоні з РБ, прикордонники Чернігівського загону теж виявили двох іноземців з підробленими тестами на COVID-19.

Громадянин Конго 1990 року народження та громадянка Литви 1957 року народження поверталися в Україну на автомобілі «Ауді». При перевірці результатів ПЛР-тестів, правоохоронці виявили, що у довідці громадянки Литви QR-код зовсім іншої клініки, реквізити медичного закладу недійсні, крім того, лікар, зазначений у довідці, там не працює. А перевіривши довідку громадянина Конго, прикордонники з’ясували, що співробітники зазначеної в ній клініки такої довідки не видавали. Згодом іноземці зізналися, що тести вони не здавали, а довідки їм зробили знайомі.

За усіма випадками до Нацполіції направлені повідомлення для внесення до ЄРДР відомостей про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток штабів».

Зазначимо, що за останні два місяці співробітники Держприкордонслужби виявили майже 100 підроблених ПЛР-тестів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси