Прикордонники виявили два «БМВ» та «Фольксваген» з підробленими документами

НАЗАД
21 вересня 2016 10:29

Співробітники Держприкордонслужби під час здійснення перевірочних заходів у автомобільних пунктах пропуску «Кучурган» та «Могилів-Подільський» виявили автомобілі, які громадяни Молдови та Іраку перевозили за підробленими документами.

Співробітники Держприкордонслужби під час здійснення перевірочних заходів у автомобільних пунктах пропуску «Кучурган» та «Могилів-Подільський» виявили автомобілі, які громадяни Молдови та Іраку перевозили за підробленими документами.

Так, учора громадяни Молдови на двох «BMW» намагалися потрапити в Україну через пункт пропуску «Кучурган». Однак під час проведення заходів контролю у прикордонників Білгород-Дністровського загону виникли сумніви щодо дійсності доручень на транспортні засоби. В подальшому було встановлено, що водії автівок ніколи не отримували водійських посвідчень, а взялися перевезти автомобілі через кордон на прохання одного з своїх знайомих. На території України вони мали передати їх іншим особам і отримати винагороду.

У ході перевірки доручень на транспортні засоби також стало відомо, що вони видавались однією з іноземних фірм в м. Одеса. На документах був підпис власників – громадян Польщі. Проте, як виявилося, власники на території України у цей час не знаходилися, тож документи, скоріш за все, є підробленими.

Дана інформація прикордонниками була передана у місцевий відділ Національної поліції та направлено повідомлення за ознаками злочину, відповідальність за який передбачено ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Ще одну автівку виявили прикордонники Могилів-Подільського загону разом зі співробітниками митниці. Реалізуючи інформацію, надану оперативними співробітниками Південного регіонального управління, в пункті пропуску був зупинений автомобіль «Volkswagen Рassat» з підробленим дорученням польської нотаріальної контори. Як стало відомо, документ не є дійсним, оскільки польська нотаріальна контора, яка, начебто його видала, насправді припинила свою діяльність кілька років тому.

Відповідно до цього було прийнято рішення про вилучення транспортного засобу та притягнення громадянина Іраку, який керував автівкою, до відповідальності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси