Прикордонники виявили декілька тисяч пачок сигарет у конструктивних особливостях автівок та поїзда

НАЗАД
11 липня 2016 09:46

На Закарпатті, Львівщині та Волині співробітники Держприкордонслужби під час заходів контролю виявили транспортні засоби, конструктивні особливості яких порушники використали для прихованого переміщення тютюнової продукції. Заходи реалізовувалися із залу

На Закарпатті, Львівщині та Волині співробітники Держприкордонслужби  під час заходів контролю виявили транспортні засоби, конструктивні особливості яких порушники використали для прихованого переміщення тютюнової продукції. Заходи реалізовувалися із залучення співробітників фіскальної служби України.

Так, сьогодні прикордонники Мукачівського загону виявили громадянин Угорщини, який  спробував перемістити через кордон тютюнові вироби. У пункт пропуску «Вилок» 25-річний іноземець прибув автомобілем «Опель» та прямував  на виїзд з України. Беручи до уваги наявну оперативну інформацію, а також схвильовану поведінку водія, його нечіткі відповіді, щодо наявності заборонених до переміщення через державний кордон предметів, прикордонники направили автівку на поглиблений огляд. Під час перевірки правоохоронці виявили майже 900 пачок тютюнових виробів.

Також у ході реалізації оперативної інформації прикордонники цього ж загону виявили сховок із сигаретами в угорця. На оформлення у пункт пропуску «Вилок» прибув транспортний засіб «Ауді А-6», під керуванням громадянина Угорщини. У даному випадку 31-річний іноземець облаштував тайник у паливному баку, де намагався приховати 950 пачок сигарет.  В обох випадках на правопорушників було встановленим порядком складено протоколи. А самі  чоловіки  позбулись не тільки контрабандного тютюну, а й своїх автівок.

Ще два транспортні засоби виявили прикордонники Львівського загону у пункті пропуску «Рава-Руська», що на кордоні з Польщею. В мікроавтобусі  «Фольксваген», який прибув під керуванням громадянина України, прикордонна-митна група виявила сховки під декоративною обшивкою стелі, в підлозі та бокових стінках. У такий спосіб наш співвітчизник намагався перевезти через кордон понад 900 пачок сигарет. А у автомобілі «Хюндай», що перевозив вантаж меблевої фурнітури, ще один наш співвітчизник також намагався приховано перемістити тютюнову продукцію.  Однак під час перевірки транспортного засобу спрацювала службова собака, яка спеціально натренована на пошук сигарет. У результаті поглибленої перевірки в одному з палетів прикордонники спільно з працівниками митниці виявили майже 2 тисячі пачок сигарет.

Крім того учора, прикордонники Луцького загону також виявили облаштовані сховки в конструктивних особливостях, але на цей раз у вагонах поїзду «Київ – Варшава». Інформацію про можливе незаконне перевезення сигарет через залізничний пункт пропуску «Ягодин» здобули оперативні співробітники напередодні. Як результат, було вилучено майже тисячу пачок цигарок без акцизних марок.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси