Прикордонники виявили старовинні предмети, які порушники намагалися приховано вивезти з України

НАЗАД
15 жовтня 2015 13:01

Самовар, виготовлений в кінці ХІХ століття, виявили учора прикордонники Сумського загону спільно з працівниками митниці в пункті пропуску «Бачівськ», що на Сумщині. Вивезти з України ст

Самовар, виготовлений в кінці ХІХ століття, виявили учора прикордонники Сумського загону спільно з працівниками митниці в пункті пропуску «Бачівськ», що на Сумщині. Вивезти з України старовинний предмет автомобілем Volkswagen Tiguan намагався 51-річний українець.

Під час здійснення огляду транспортного засобу правоохоронці на задньому сидінні салону автомобіля виявили самовар виготовлений в м. Тула у 1899 році, який вірогідно становить історичну та культурну цінність.

Наразі самовар вилучений встановленим порядком для проведення відповідної експертизи.

Також, спробу вивозу з України предметів попередили в міжнародному пункті пропуску «Ягодин-авто» прикордонники Луцького загону.

Громадянин Естонії намагався серед особистих речей приховати декілька пляшок, які ймовірно являються предметами культурної цінності. Також у ході огляду транспортного засобу прикордонники виявили ніж, який знаходився за переднім сидінням спинки водія.

Виявлені речі передано компетентним органам.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси