Прикордонники видворили з України громадян Нігерії та Непалу

НАЗАД
14 липня 2023 11:35

Держприкордонслужба продовжує реалізацію новел законодавства в частині прийняття та виконання рішень щодо примусового видворення іноземців та осіб без громадянства уповноваженими державними органами.

Незважаючи на умови правового режиму воєнного стану Державна прикордонна служба України виконує визначені завдання щодо недопущення незаконного перетинання державного кордону України та повернення нелегальних мігрантів до країн походження.

Днями забезпечено заходи щодо примусового видворення з України громадян Нігерії та Непалу, затриманих в Закарпатській області прикордонниками Чопського прикордонного загону за спробу незаконного перетинання українсько-словацького кордону.

До вибуття з України іноземці перебували у Волинському пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, оскільки з окремими з них проводились заходи з ідентифікації та документування.

Варто зауважити, що рішення про примусове видворення стосовно громадянина Непалу приймалося начальником прикордонного загону (раніше такі рішення приймалися лише адміністративними судами).

Зазначимо, що відповідні повноваження уповноваженим органам надано цього року Законом України 2952-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту державного кордону України». Такі дії й надалі будуть вживатися до іноземців та осіб без громадянства, які нехтуючи українським законодавством намагаються будь-яким способом незаконно потрапити до країн-членів ЄС.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси