Прикордонники відвідали «Рай» – виставку у Національному музеї декоративного мистецтва України

НАЗАД
21 червня 2024 10:15

Військовослужбовці 15 мобільного прикордонного загону, у рамках проведення заходів з відновлення, підтримки морально-психологічного та фізичного стану захисників, відвідали виставку Соні Атланової та Олександра Клименка під назвою «Рай».

Виставка проводиться у Національному музеї декоративного мистецтва України в приміщеннях Києво-Печерської Лаври. Живопис – це своєрідний мистецький діалог сакральних творів сучасних талановитих художників Соні Атлантової та Олександра Клименка з творчим доробком видатної української художниці Катерини Білокур.

Виставка «Рай» є продовженням мистецького проєкту «Ікони на ящиках з-під озброєнь», розпочатого у 2014 році. На виставці можна побачити й ікони написані на ящиках з під озброєнь, привезені із зони ведення активних бойових дій.

Як розповідають живописці, головна ідея проєкту – перетворення смерті, символом якої є ящик від озброєнь, на життя, яке в українській духовній традиції уособлює ікона.

«Тому ці образи є мовчазними, але промовистими свідками усіх трагічних подій, що нині переживає Україна. Вони уособлюють біль і горе матерів, що переживають втрату дітей, розпач та відчай матерів, що змушені тікати від війни, рятуючи дитячі життя. Разом з тим ці образи закарбовують віру у перемогу», – розповідають організатори виставки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси