Прикордонники відвідали фотовиставку в рамках щорічної Всесвітньої акції «16 днів проти насильства»

НАЗАД
30 листопада 2022 12:04

На Сумщині прикордонники долучилися до проведення інформаційної кампанії «Річ у тім», яка проводиться в рамках щорічної Всесвітньої акції «16 днів проти насильства».

Днями на Сумщині прикордонники спільно із представниками Управління дотримання прав людини Національної поліції України, Управління превентивної діяльності ГУНП в Сумській області та Управління патрульної поліції в Сумській області долучилися до проведення інформаційної кампанії «Річ у тім», яка проводиться в рамках щорічної Всесвітньої акції «16 днів проти насильства».

На фотовиставці було представлено 16 світлин – це 16 історій, пов’язаних з реальними випадками домашнього насильства. Особливістю даної виставки є те, що на кожній світлині є QR-код, завдяки якому можна перейти до перегляду роликів, створених в рамках акції. У них актори, ведучі, музиканти, вчені та спортсмени розповідають реальні історії постраждалих від домашнього насильства.

Старший інспектор з особливих доручень Управління дотримання прав людини Національної поліції України майор поліції Євгеній Євтєєв розповів військовослужбовцям про мету інформаційної кампанії «Річ у тім», яка спрямована на підвищення обізнаності українців в питаннях протидії домашньому насильству та прищеплення нетерпимого ставлення громадян до будь-яких проявів насильства.

Варто зазначити, що «16 днів проти насильства» – кампанія, яка триває щороку в усіх країнах. Вона починається 25 листопада з Міжнародного дня ліквідації насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня — Дня прав людини. Її розпочали активісти першого Інституту глобального лідерства жінок у 1991 році. Кампанія консолідує людей та організації в усьому світі задля об’єднання зусиль заради протистояння насильству, захисту прав людини, прав жінок та формування ненасильницької ідеології в суспільстві.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси