Прикордонники відмовилися за великі хабарі пропускати понад 5,5 тонн товарів та порушників законодавства

НАЗАД
07 листопада 2016 10:40

Більше десяти випадків надання неправомірної вигоди за ст. 369 ККУ(пропозиція,обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) задокументували військовослужбовці Держприкордонслужби на лінії розмежування у зоні АТО та у пунктах пропуску на дер

Більше десяти випадків надання неправомірної вигоди за  ст. 369 ККУ (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі)   задокументували військовослужбовці Держприкордонслужби на лінії розмежування у зоні АТО та у пунктах пропуску на державному кордоні минулої доби.

Троє громадян України пропонували хабарі прикордонникам Краматорського загону у контрольних пунктах в’їзду-виїзду «Мар’їнка», «Майорське» та КрП «Майорськ». Двоє українців намагалися заплатити 400 та 200 гривень, аби їх пропустили безперешкодно та поза чергою. А ще один наш співвітчизник пропонував 100 доларів США за переміщення 5600 кг товарів народного споживання на непідконтрольну територію без дозвільних документів у КрП «Майорськ».

На кордоні з Росією були зафіксовані спроби дачі хабарів інспекторам прикордонної служби Харківського загону. Під час паспортного контролю в пункті пропуску «Плетенівка» громадянин Таджикистану за безперешкодний перетину кордону в Україну надав для перевірки паспортний документ, до якого поклав 1000 рублів РФ.  А в пункті пропуску «Гоптівка» громадянка Росії, яка також йшла пішки, з метою вирішення питання безперешкодного перетину державного кордону, поклала в документ 1000 рублів РФ.

Громадянин України, який повертався з Росії, запропонував 400 гривень у пункті пропуску «Мілове» прикордонникам Луганського загону за непритягнення до відповідальності за перетин державного кордону в недіючому пункті пропуску.

Прикордонники Сумського загону двічі відмовлялися від хабарів у пунктах пропуску «Бачівськ» (200 грн.), «Хутір-Михайлівський»(500 рублів РФ), які намагалися дати молдованин та росіянин за сприяння у пропуску їх в Україну.  А у пункті контролю «Конотоп» громадянин РФ запропонував 5 тисяч російських рублів, так як не міг підтвердити мети поїздки в нашу країну.

Двоє громадян Туреччини пропонували по 50 доларів США неправомірної вигоди прикордонникам Одеського та Бердянського загонів учора в аеропортах. У пункті пропуску «Одеса-авіа» іноземець хотів заплатити за його пропуск в Україну, так як мав прострочену посвідку на проживання в  Україні. А інший громадянин цієї країни у пункті пропуску «Запоріжжя-авіа» пропонував кошти, аби прикордонники його пропустили  та не звертали увагу на перевищення терміну його перебування в Україні. 

В усіх випадках порушникам українського законодавства було відмовлено та  повідомлено співробітників Національної поліції. 

Нагадаємо, що в прикордонному відомстві нещодавно проходила операція «Чисті руки», а нині триває антикорупційна акція «Доброчесність». В  результаті проведених заходів тільки з початку року зафіксовано понад 800 випадків припинення спроб надання громадянами неправомірної вигоди, що значно перевищує показники минулого року.

 

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси