Прикордонники відмовилися від 12 тисяч рублів РФ, які запропонували українець та таджик за прийняття незаконних рішень

НАЗАД
18 травня 2017 10:47

Минулої доби під час прямування в Україну наш співвітчизник та громадянин Таджикистану намагалися двічі підкупити співробітників Держприкордонслужби під час виконання службових обов’язків.

Минулої доби під час прямування в Україну наш співвітчизник та громадянин Таджикистану намагалися двічі підкупити співробітників Держприкордонслужби під час виконання службових обов’язків.

Так, в пункті пропуску «Бачівськ» під час заходів контролю прикордонний наряд виявив у громадянина України ознаки часткової підробки паспортного документа - самостійно вклеєне 2-ге вікове фото. Крім того, встановлено, що він перетинав кордон через закритий пункт пропуску «Довжанський», що на Луганщині, чим вчинив адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 204 - 1 КУпАП.

Під час оформлення адмінматеріалів, за «вирішення» питання про не складання стосовно нього адміністративно-процесуальних документів та пропуску через кордон, запропонував прикордонникам неправомірну вигоду у розмірі 2 тисяч рублів РФ. 

До Нацполіції України направлено повідомлення для внесення до ЄРДР відомостей про виявлення ознак кримінальних правопорушень передбачених ст.358 КК України (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів). Особу передано співробітникам Нацполіції.

А в пункті пропуску «Гоптівка», що на Харківщині, в пішому порядку на вхід в Україну прибув громадянин Таджикистану 1987 року народження. Під час паспортного контролю у закордонному паспорті громадянина виявлено дві відмітки про перетинання державного кордону України, які не відповідають встановленому зразку та можливо були зроблені за допомогою підробленого кліше-штампу. Під час проведення бесіди громадянин запропонував прикордонникам грошову винагороду в розмірі 10 тисяч рублів РФ за сприяння в безперешкодному перетині кордону.

Прикордонники від неправомірної вигоди відмовилися, факт дачі неправомірної вигоди задокументували та після складання всіх необхідних документів громадянина Таджикистану передали співробітникам поліції. 

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси